Behandelingen

Individuele therapie voor kinderen in scheiding: Hoewel een spel- en praatgroep voor kinderen altijd aan te raden is, is het tevens goed en prettig voor een kind om individueel met iemand te praten over de scheiding. Individuele behandelingen vinden plaats direct na de scheiding, maar ook als een scheiding van ouders al even geleden heeft plaats gevonden.  Soms heeft een kind eerst een training gevolgd (bijvoorbeeld KIES) en blijkt dit toch niet voldoende te zijn. Ook dan wordt individuele therapie voor kinderen in scheiding ingezet.  

Spel- en praatgroepen voor kinderen in scheiding: Het is heel effectief gebleken voor kinderen om in groepsverband over de scheiding te praten of zelfs alleen maar te luisteren en deel te nemen. De groepen zijn geschikt voor alle kinderen vanaf groep 4 en bestaan uit een vast aantal sessies (8 sessies voor de kinderen en 2 bijeenkomsten voor de ouders). Er wordt tijdens de groepstraining gewerkt met de erkende KIES methode.  

Psycho-educatie ouders:  Ook als hulp voor jullie niet direct nodig lijkt omdat er geen onderlinge problemen zijn met betrekking tot de scheiding, kan het toch zinvol zijn om meer te weten te komen over wat een scheiding precies met een kind doet. Bijvoorbeeld hoe je het beste met een kind over de scheiding kan praten of wat de effecten kunnen zijn van een scheiding op een kind. Soms is het zelfs al zinvol om een enkele sessie aan te vragen als je twijfelt over hoe je de scheidingsboodschap het beste kan vertellen en waar je rekening mee kan houden. Ook kunnen meerdere sessies over verschillende onderwerpen aangevraagd worden.

Tevens wordt er eens per kwartaal een gratis voorlichtingsbijeenkomst gehouden bij Eensgezind, waarvoor je je kunt inschrijven.

Relatietherapie:  Dit aanbod is bedoeld voor paren met of zonder kinderen. Het is bedoeld als preventief aanbod, juist om (echt)scheiding / beëindiging van een relatie te voorkomen. De behandeling is op jullie afgestemd, of het nu om een eenmalig contact gaat of dat er meer en frequenter hulp nodig is. Veelal werk ik graag met oplossingsgerichte therapie en/of Emotionally Focused Therapy oftewel EFT, een bewezen effectieve vorm van relatietherapie. Voor meer informatie over EFT kunt u terecht op: https://www.eft.nl/wat-is-eft/eft-onderzoek 

Individuele therapie voor volwassenen: Soms kan het lastig zijn om de problemen die spelen in de relatie aan te kaarten bij je partner. Of misschien zijn er twijfels en weet je niet precies waar deze vandaan komen, of ben je verliefd op iemand anders. geworden. Individuele therapie kan heel geschikt zijn om voor jezelf dingen beter op een rijtje te zetten en het kan inzicht geven in jezelf, in wat je precies zoekt in een relatie en wat je wilt communiceren naar je partner.      

      


aanbod scholen

Spel- en praatgroepen voor kinderen in scheidingssituaties, welke op school plaatsvinden: Het is goed als scholen aandacht besteden aan echtscheidingen, omdat veel kinderen ermee te maken krijgen. Kinderen kunnen hier last van hebben, zelfs al dit op het eerste gezicht niet direct merkbaar is. Dan is het fijn dat er op scholen preventieve groepstrainingen voor kinderen in scheidingssituaties gegeven worden. Kinderen kunnen zo in een veilige omgeving met elkaar over de scheiding praten. De groepen zijn bedoeld voor alle kinderen van gescheiden ouders die in groep vier of hoger zitten. Er wordt gewerkt met het erkende en effectieve KIES programma, welke doorgaans gesubsidieerd wordt door de gemeente. Voor de meeste scholen zijn hier dan ook geen kosten aan verbonden (dit kan echter per gemeente verschillen).

Deskundigheidsbevordering voor leerkrachten: Soms is het goed om te weten wat je als leerkracht het beste kunt doen om een kind na een scheiding zo goed mogelijk te ondersteunen of op welke signalen je kunt letten. Hiervoor kan er voor de leerkrachten deskundigheidsbevordering aangevraagd worden.


Cursussen

Er worden vanuit Eensgezind diverse cursussen georganiseerd. De eerstvolgende cursus wordt door mij en Annette Burgers gegevens en gaat binnenkort van start. De cursus is gericht op samengestelde relaties.

klik hier voor meer informatie